Bewoners Swaenenborgh Meppel zijn verloedering zat

MEPPEL - Lege winkels, matig onderhoud door de verhuurder en overlast door hangjongeren. Bewoners van winkelcentrum De Swaenenborgh in het centrum van Meppel zijn het zat.

Meer toezicht

In een brief aan de gemeente vraagt de vereniging van woningeigenaren om meer toezicht en handhaving. Ook willen de bewoners dat de gemeente actie onderneemt richting de verhuurder.

"Wij onderhouden zoveel mogelijk onze woningen, maar als de verhuurder niets doet aan de rest, dan blijft het er slecht uitzien", zegt bewoner Marco Havers.

Grote mond

Sinds de bioscoop dicht is, is de hal van het winkelcentrum aantrekkelijk voor hangjongeren. "Overal gooien ze rommel neer, gaan niet aan de kant als je er langs moet en als je er wat van zegt krijg je een grote mond", vertelt Havers.

Nemen klachten serieus

De gemeente Meppel bevestigt dat de brief van de bewoners is binnengekomen. "Wij gaan daar wat mee doen, nemen de klachten zeker serieus. Wat we in ieder geval willen is met de bewoners en verhuurder in gesprek om de problemen aan te pakken", laat de gemeente via een woordvoerder weten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl