Krakers willen Huize Spoorloos in Emmen niet verlaten

Huize Spoorloos in Emmen
Huize Spoorloos in Emmen
PROVINCIE - EMMEN-  Huize Spoorloos aan de Wilhelminastraat in Emmen is niet onveilig en de bewoners zijn beslist niet van plan te verhuizen. Dit zegt krakerswoordvoerder Nils.
Vorige week stelde projectontwikkelaar Van Wijnen dat de krakers het gebouw zo snel mogelijk moeten verlaten. Het bedrijf onderzoekt of ze uitgezet kunnen worden.

Onveilige situatie

Volgens Van Wijnen ontbreken nooduitgangen en is de brandveiligheid in het geding. De krakers beweren dat er wel degelijk een nooduitgang is. Tijdens een brandweercontrole waren er geen klachten.

Afspraken over verblijf

De krakers zeggen dat ze mogen blijven zitten zolang er geen plannen met het gebouw zijn. Deze afspraak is een paar jaar terug met de eigenaar gemaakt. De krakers beloofden op hun beurt geen gekke dingen uit te halen. Krakerswoordvoerder Nils: “Wij hebben ons hier altijd aan gehouden en gaan er vanuit dat de projectontwikkelaar dat ook doet.”

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl