Scheepsbouwer uit Meppel neemt deel van failliete werf Kampen over

De scheepswerf in Meppel
De scheepswerf in Meppel
MEPPEL - Scheepswerf Bodewes met vestigingen in Meppel en Hasselt heeft de inventaris overgenomen van de failliete scheepswerf Peters in Kampen.

Ook de intellectuele eigendommen van het bedrijf zijn aan Bodewes verkocht. Daarbij draait het onder meer om plannen en bouwtekeningen.

Het faillissement

Scheepswerf Peters ging bijna een jaar geleden failliet. Daardoor kwamen ruim honderd mensen op straat te staan. De curator had goede hoop op een doorstart, maar tot nu toe is het nog niet gelukt om de financiering rond te krijgen met overnamekandidaten.
Groeiende kansen
Dankzij de gedeeltelijke overname door Bodewes groeien de kansen voor een doorstart van Peters, zo meldt curator Manning aan RTV Oost. De overdracht van de kennis is van belang voor het afbouwen van de schepen die nu nog op de failliete werf liggen.

Regie bij Bodewes

Het lot van scheepswerf Peters is in handen van Bodewes in Meppel. De overname van de boedel en kennis kan leiden tot de ontmanteling van de scheepswerf of tot een doorstart. In beide gevallen is de regie in handen van Bodewes. Volgens curator Paul Manning liggen alle opties nog open.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl