Docente CSG Dingstede genomineerd als beste leraar Nederlands

CSG Dingstede in Meppel
CSG Dingstede in Meppel
UFFELTE - Docente Marloes Otten van CSG Dingstede in Meppel is genomineerd voor de titel beste leraar Nederlands van 2015.
De 24-jarige inwoonster van Uffelte geeft sinds vijf jaar Nederlandse les aan mavo- en havo-leerlingen in de eerste, tweede en derde klas. Haar leerlingen meldden haar aan voor de verkiezingen. "Ze konden niet zo goed hun mond houden, dus ik wist dat ze me opgegeven hadden", zegt Otten. "Maar dat ik uit al die nominaties geselecteerd ben, is wel echt een verrassing."

Interactie
Otten kent de precieze motivatie van de leerlingen om haar op te geven niet. "Ik weet wel dat ze het prettig vinden dat ik veel met filmpjes werk. Interactie met de leerlingen vind ik erg belangrijk, dat probeer ik altijd te doen."

Twaalf genomineerden
De verkiezing wordt georganiseerd door radioprogramma De Taalstaat van Radio 1 en het Genootschap Onze Taal. Twaalf leraren uit Nederland en Vlaanderen maken kans op de titel. Binnenkort zijn alle docenten te horen in De Taalstaat, waarna een jury drie finalisten kiest.
Het publiek mag vervolgens bepalen wie de beste leraar Nederlands van het jaar is. De winnaar wordt op 16 mei bekend gemaakt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl