FC Emmen volgend seizoen niet met beloftenteam

Volgend seizoen geen beloftenteam bij FC Emmen
Volgend seizoen geen beloftenteam bij FC Emmen
VOETBAL - FC Emmen heeft besloten niet deel te gaan nemen aan de nieuwe voetbalpiramide. Volgens de clubleiding van de Drentse club is het spelen met een belofteteam niet te combineren met de wedstrijden van de hoofdmacht. "Het spelen op zaterdag of zondag betekent dat je met regelmaat gelijktijdig wedstrijden moet spelen met de hoofdmacht en de A-junioren, terwijl wij juist een beloftenelftal willen samenstellen uit de huidige A-jeugd aangevuld met (reserve)spelers van het 1e en spelers uit de A's", aldus FC Emmen-directeur Wim Beekman.

Strikte regels

Beekman vervolgt: "Verder worden er door de KNVB strikte regels gehanteerd voor spelers vanuit de eerste selectie, waardoor per wedstrijd een zeer beperkt aantal spelers kan worden ingezet bij het beloftenelftal. Dit houdt in dat je nauwelijks eerste selectiespelers in de beloften kan laten revalideren of de reserves van de eerste selectie wedstrijdritme kan laten opdoen. Deze sportieve beperking is voor ons reden geweest niet in te schrijven en verder te zoeken naar een goed alternatief."

Oefenwedstrijden

Het komende seizoen wil FC Emmen de spelers, die de stap moeten maken vanuit de A's naar de senioren, laten promoveren naar de eerste selectie. Met deze grotere selectie zullen een flink aantal extra wedstrijden worden georganiseerd zodat alle spelers aan spelen toekomen en zoveel mogelijk op weerstand kunnen voetballen.

2016/2017

De betaald voetbalclubs hebben, in overleg met de KNVB, afgesproken om in het seizoen 2016/2017 een reservecompetitie op maandagavond te organiseren. In deze competitie zullen naar verwachting vele clubs vanuit de ere- en eerstedivisie uitkomen met een volwaardig elftal van reserves en beloften, zonder enige beperkingen.

Meerdere clubs

Overigens hebben meerdere clubs besloten niet deel te nemen aan de nieuw op te zetten piramide. Zo zagen onder ander Heracles Almelo, Willem II, Feyenoord en NEC al af van de plannen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl