Vakbond CNV en ZiNkraamzorg om tafel over werk in Randstad

MEPPEL - Moeten noordelijke kraamzorgmedewerkers opdraaien voor het tekort aan kraamzorgmedewerkers in de Randstad? Over die vraag werd vanmorgen gepraat door vakbond CNV en de directie van ZiNkraamzorg.
ZINKraamzorg wil kraamzorgmedewerkers uit Meppel in de Randstad laten werken omdat daar een tekort is aan kraamhulpen. De Drentse kraamhulpen worden daarom verplicht om acht dagen achter elkaar in Amsterdam te werken en verblijven. Maar dat zien de kraamzorgmedewerkers niet zitten.

Constructief gesprek
Volgens CNV woordvoerder Karin Kasper was het gesprek constructief en staat de directie van ZiNkraamzorg open voor het zoeken naar een oplossing. "We hebben goed naar elkaar geluisterd en nagedacht over hoe dit opgelost moet worden."

Werkbehoud
De vakbond vindt werkbehoud het belangrijkste. De vakbond gaat met ZiNkraamzorg in gesprek over een protocol, waarin de afspraken over werken in de Randstad duidelijk omschreven staan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl