Boze brief: te gek voor woorden hoe met inwoners Oranje wordt omgegaan

Oranje (archieffoto)
Oranje (archieffoto)
BEILEN - De commissie Leefbaarheid Oranje en Omstreken heeft een boze brief gestuurd naar de fractievoorzitters van de collegepartijen in Midden-Drenthe.
De aanleiding is dat het college van B en W een verzoek tot een debat over de opvang van asielzoekers in Oranje heeft afgewezen. "Het is gewoon te gek voor woorden hoe u met de inwoners van Oranje omgaat", staat in de brief. "U toont geen respect naar de inwoners van Oranje. Waarom wilt u niet in alle openheid over de gang van zaken omtrent de opvang in Oranje spreken?"

Opgestapt
De commissie Leefbaarheid Oranje en Omstreken stapte vorige week uit de regiegroep Oranje, waarin onder meer de burgemeester en het COA overleggen over de leefbaarheid in het dorp. Volgens de commissie doet de politiek in Midden-Drenthe aan achterkamertjespolitiek. Zo zou de commissie niets naar buiten mogen brengen over zaken die in de regiegroep besproken worden.

De commissie vermoedt dat het college van Midden-Drenthe een volwaardig azc wil maken van het tijdelijke opvangcentrum in Oranje.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl