Wie heeft er gelijk in schoolstrijd Meppel?

MEPPEL - Wie heeft er gelijk in het welles-nietes-spelletje tussen het christelijk en openbaar onderwijs in Meppel?
Onderwijswethouder Koos de Vos van Meppel moet donderdag daar maar antwoord op geven. Dat vindt GroenLinks-raadslid Hans Kuipers. De twee schoolverenigingen PCBO en Promes zijn verwikkeld in een schoolstrijd.

Wat is er aan de hand?
De vereniging voor christelijk onderwijs PCBO kondigde onlangs een school te openen in de nieuwe wijk Nieuwveense Landen.
De openbare collega Promes reageerde verbaasd. Volgens directeur De Wit zijn er afspraken gemaakt over het gezamenlijk starten van een school in de nieuwe wijk.

Wie heeft gelijk?
Het PCBO zegt dat er van afspraken geen sprake is. "Ik wil nu vooral weten wie er gelijk heeft en wat de rol van de gemeente daarin is," zegt raadslid Kuipers.

"Dit soort gehakketak is niet in het belang van de mensen die in deze nieuwe wijk komen wonen, en vooral niet in het belang van de kinderen," zegt Kuipers.
Hij vertelt verder dat hij wel aangenaam verrast was door het initiatief voor een school. "Dat is mooi in een nieuwe wijk, ook al zijn er nog niet zoveel kinderen. Maar het mooiste zou toch zijn als de twee schoolverenigingen daarin samen kunnen werken."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl