'Ik ga in Europa zoeken naar fondsen om Philips open te houden'

EMMEN - Medewerkers van Philips in Emmen vechten nog steeds tegen de voorgenomen sluiting van het bedrijf.
De politiek in Emmen probeert ook landelijk aandacht te vragen voor de verplaatsing van de lampenfabriek naar Polen. Diverse politici waren daarom vandaag op werkbezoek bij het bedrijf.

Mogelijke overname?
Een taskforce probeert de werkgelegenheid in Emmen te houden. En deze week is er weer wat hoop als blijkt dat Philips openstaat voor een overname.
Twee jaar geleden nam Philips het bedrijf over om het als concurrent uit te schakelen. Maar nu lijkt het bedrijf het niet meer erg te vinden als de fabriek weer in andere handen komt.

Europees Parlement

Volgens Europarlementariër Agnes Jongerius telt Europa 25 miljoen werklozen. Europees voorzitter Junker heeft daarom subsidiepotjes beschikbaar gesteld om de werkgelegenheid te stimuleren.
Jongerius hoopt op een van die potjes voor het bedrijf in Emmen. "Ik ga in Europa op zoek naar fondsen om Philips open te houden," zegt ze.

ChristenUnie

Ook de ChristenUnie haakte aan bij het bezoek. Kamerlid Carola Schouten diende eerder al een motie in om werkgelegenheidsplannen in Zuidoost Drenthe te ontwikkelen. De partij zet zich in de Tweede Kamer in om Philips open te houden.
Op tien maart praat de Tweede Kamer over de dreigende sluiting van Philips. De medewerkers blijven ondertussen aandacht vragen voor hun bedrijf.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl