Knutselaars kunnen naar hartenlust freubelen in de TT-hal

ASSEN - Creatieve knutselaars kunnen dit weekend hun hart ophalen in de TT-hal in Assen. Daar wordt voor de vijfde keer de Hand Hobby Creadagen gehouden.

De beurs is voornamelijk bedoeld voor de noordelijke provincies, omdat de organisatie vindt dat hier te weinig beurzen voor knutselliefhebbers zijn.
Voor ieder wat wils
De bezoekers kunnen zich te goed doen aan meer dan honderd stands, waarin de nieuwste trends in knutselland tentoon gesteld worden.

Van het traditionele breien tot bloemschikken en van Mandela's tekenen tot het bakken van cupcakes.
Ultramoderne naaimachine
Behalve traditionele hobby's als kerstkaarten vouwen en breien zijn er ook nieuwe, technische snufjes te vinden op de beurs.
Zo zit één mevrouw achter een hypermoderne naaimachine die haar al het werk uit handen neemt. "Ja, ik hoef eigenlijk alleen nog maar een patroon te ontwerpen, voor de rest doet de machine al het werk. Maar het blijft leuk hoor, we zijn immers 65 dus we gaan ook voor het gemak!"
'Als het te lang duurt doe ik een bommelding'
De beurs trekt voornamelijk vrouwen. De mannen die er zijn wachten met een kopje koffie op hun vrouw die over de beurs struint.
"Ja, mijn vrouw die gaat altijd met mij mee naar de motorcross, dus ik breng haar nu netjes naar de beurs en wacht. Maar als dit te lang duurt doe ik wel een bommelding ofzo, dan zijn we zo weer buiten," lacht een man. "Ach ja, het is geven en nemen natuurlijk," voegt hij eraan toe.
De Hand Hobby en Creadagen duren nog tot en met zondag.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl