Zorginstellingen luiden de noodklok: PGB wordt niet op tijd betaald

ASSEN - Drentse zorginstellingen die het persoonsgebonden budget aanbieden dreigen in financiële problemen te komen.
Cliënten met een pgb regelden vroeger zelf de betaling van de zorg. Sinds 1 januari doet de Sociale Verzekeringsbank, de SVB, dat. Maar de instantie betaalt de rekeningen lang niet altijd op tijd.
En dat leidt tot financiële problemen bij meerdere zorginstellingen.

Water tot aan de lippen
Bij sommige kleinere zorgaanbieders staat het water al tot aan de lippen. Als betaling nog langer uitblijft, kunnen die instellingen hun rekeningen niet meer betalen. En dat kan leiden tot opschorten van de huur en het loon van het personeel.
In het meest extreme geval komt zelfs de zorg voor hun cliënten in gevaar.

'Er moet een oplossing komen'
Zorggroep Perspectief en Enter Woonbemiddeling en Coaching in Assen zijn twee van de instellingen die zorg bieden aan cliënten met een persoonsgebonden budget. Beiden zijn de betalingsproblemen bij de Sociale Verzekeringsbank zat en willen een oplossing.

Perspectief voert de druk naar de SVB op door constant contact te zoeken. Enter is al een kort geding gestart om uitbetaling af te dwingen en met succes. Een dag na de aankondiging heeft Enter een groot deel van het openstaande bedrag binnen.

SVB trekt het boetekleed aan
De SVB biedt excuses aan voor de problemen bij de zorgverleners. De uitbetalingsinstantie werkt hard aan een oplossing.
Als er zorginstellingen in de problemen komen door de betalingsachterstand, kunnen die zich bij de SVB melden zodat ze zo snel mogelijk de betaling kunnen regelen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl