FC Emmen gokt en verliest in Volendam

VOETBAL - 'Gegokt en verloren', dat is de conclusie na het verloren duel van FC Emmen bij FC Volendam. Joop Gall ging in de slotfase bij de 2-2 stand vol voor de winst, vanwege de gunstige tussenstanden in de strijd om de 3e periodetitel, maar in blessuretijd sloeg Volendam toe: 3-2.

Zuur en onverdiend

Op basis van de tweede helft was de nederlaag zuur en onverdiend, omdat de Drenten na rust bovenliggend waren. Volendam hield tegen en speelde reactievoetbal, terwijl FC Emmen op jacht ging naar de 2-3. Bergkamp, Bannink, Peters en Siekman waren dichtbij die treffer, maar kregen de bal niet tussen de palen.

Knotsgekke 1e helft

De wedstrijd kende een sensationele eerste helft. Binnen twintig minuten stond het al 2-2, waar het ook al 4-4 of 5-5 had kunnen staan. Beide ploegen kregen kans op kans. FC Emmen kwam twee keer op voorsprong. Eerst na een benutte penalty van Alexander Bannink en kort na de gelijkmaker van Kuwas zorgde Roland Bergkamp voor de 2-1. Amper twee minuten na de 1-2 kreeg ook Volendam een strafschap. Cendrino Misidjan, die nog voor rust naar de kant werd gehaald door Gall, maakte een overtreding op Kuwas binnen de 16. Kevin Brands verzilverde dit buitenkansje: 2-2.
Stand
Door de nederlaag heeft FC Volendam vier punten voorsprong op FC Emmen, dat nog steeds 5e staat. Het gat naar nummer 6, Sparta, is 3 punten gebleven. Zoals de stand nu is zal FC Emmen bij de eerste 9 van de Jupiler League moeten eindigen voor deelname aan de play-offs. Het gat naar de nummer 10 in de stand, VVV, is vijf punten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl