Reinders wint Ster van Zwolle

WIELRENNEN - Elmar Reinders uit Emmen heeft de openingsklassieker De Ster van Zwolle gewonnen. De 22 jarige rijder van Cyclingteam Jo Piels was in de finale de sterkste van een kopgroep van tien renners. De Belg Dimitri Claeys werd tweede en de Noor Haavard Jordbrek Blikra eindigde als derde.

Harde wind

Het was voor de 191 deelnemers, die een afstand van 178 kilometer moesten afleggen, een zware wedstrijd. Een strakke en harde wind maakte het de renners niet gemakkelijk en regelmatig brak het peloton in stukken. Na 30 kilometer ontstond er een kopgroep van twintig renners, die gedurende twintig kilometer een maximale voorsprong kregen van één minuut. Maar de poging mislukte, waardoor de aansluiting een feit was.

Boeiende slotfase

Nadat meerdere poging mislukten ontstond er in de slotfase van de wedstrijd een kopgroep van tien renners. Cyclingteam Jo Piels was daarin met Jeff Vermeulen, Twan Brusselman en Elmar Reinders sterk vertegenwoordigd. Maar ook Remco te Brake (Metec), Twan Castelijns (Babydump) en de beide renners van De Rijke, Ronan van Zandbeek en Coen Vermeltfoort, gingen met een goed gevoel richting de finish. Maar ondanks alle eerdere inspanningen was Elmar Reinders in de sprint veel te sterk voor zijn medevluchters.

Leider in Topcompetitie

Naast de overwinning in Zwolle werd Reinders ook leider in het tussenklassement van de Topcompetitie. De nieuw leven ingeblazen topcompetitie bestaat naast de Ster van Zwolle uit acht andere internationale UCI 1.2-wedstrijden en zes nationale wedstrijden. De enige wedstrijd in Drenthe die meetelt voor de topcompetitie is de Zuidenveld Tour op 25 april.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl