1E: HZVV maakt geen fout tegen DZOH

VOETBAL - Koploper HZVV behaalde een moeizame, maar verdiende overwinning op DZOH. In Emmen waren de Hoogeveners met 3-1 te sterk. Halverwege ging DZOH nog met een 1-0 voorsprong rusten, maar HZVV rechtte na rust de rug.
HZVV begon furieus aan het duel en had na 25 seconden door Pim de Jonge op een 1-0 voorsprong moeten komen. De middenvelder miste echter van 16 meter het doel. Op een moeilijk bespeelbaar veld wisten beide ploegen weinig kansen te creëren.

DZOH kwam door Wesley Wacker na dertig minuten op een 1-0 voorsprong. De spits strafte een verdedigingsfout resoluut af.

HZVV kwam na rust als herboren uit de kleedkamer en binnen twee minuten had Marlon Luchtenberg de stand weer gelijk getrokken. HZVV ging op zoek naar de voorsprong, maar miste vele kansen. De grootste kans werd gemist door Edward Eshuis. De spits schoot, voor een leeg doel, van vijf meter op de lat.

Veertien minuten voor tijd was het Pim de Jonge die de koploper in de eerste klasse E aan de leiding bracht. DZOH kon geen vuist meer maken en acht minuten later besliste Frank Strijker de wedstrijd.

Stand
HZVV heeft 36 punten uit 16 wedstrijden en een voorsprong van vijf punten op de nummer twee, Balk. De ploeg uit Overijssel heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. DZOH staat op de tiende plaats met 17 punten uit 15 wedstrijden. De ploeg van trainer Erik de Jong wacht in 2015 nog op het eerste punt. Ook LTC blijft in de gevarenzone. De mannen van trainer Johan Pitstra ging met 0-4 onderuit tegen PKC'83 en staat 11e, één plek en één punt onder DZOH.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl