1F: Hoogeveen wint topper van Dieze West

VOETBAL - In de eerste klasse F heeft Hoogeveen de topper tegen Dieze West met 4-2 gewonnen. In een spectaculaire wedstrijd hadden beide ploegen kansen op meer treffers en was Hoogeveen de gelukkigste.
Hoogeveen begon slecht aan de wedstrijd. De ploeg van het trainersduo Metz/Kikkert keek al binnen enkele minuten tegen een 0-1 achterstand aan. Het was Jesper Beunk, die vanaf de rand van het strafschopgebied een makkelijk gegeven vrije trap binnenschoot. Daarna ontspon zich een open wedstrijd met kansen over en weer. Daniël Manning bracht Hoogeveen langszij, ook uit een vrije bal vlak buiten de zestien. Door twee rake strafschoppen werd de ruststand op 2-2 bepaald.

Na rust creëerde Dieze West een overwicht, maar was de eerste de beste kans voor Hoogeveen direct raak. Na 65 minuten spelen maakte Daniël Manning zijn tweede treffer van de middag. Twee minuten besliste Marco Hartman het duel door ook zijn tweede penalty te benutten. Bij die strafschop moest Dominggus Lim-Duan het veld verlaten, omdat hij de bal met de hand weggeslagen had.

Koploper Hoogeveen heeft door deze overwinning 37 punten uit 17 duels. Dieze West volgt met 35 punten uit 16 wedstrijden. SVBO heeft 32 uit16 en Nieuw Buinen volgt met 31 uit 15.

Overige uitslagen 1F

Dalen - SC Erica 2-1
SC Joure - Emmen 2-0
WVV - VKW 1-1
Nieuw Buinen - vv Steenwijk 3-0
Rolder Boys - GVAV-Rapiditas 0-1
SVBO - Bergum 1-1

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl