Titan wint topper in 3D terecht van buurman Valthermond

VOETBAL - Titan heeft de strijd om het kampioenschap in de 3e klasse D weer volledig teruggebracht. De ploeg uit Nieuw Weerdinge versloeg buurman en koploper Valthermond met 0-2. Het gat tussen de rivalen is nu nog twee punten, in het voordeel van Valthermond maar die ploeg heeft wel een duel meer gespeeld.

Titan won verdiend. De formatie van trainer Henri Goeree had zich prima ingesteld op Titan en ook op de weersomstandigheden in Valthermond, waar de wind vrij spel had. Bovendien werden de gasten geholpen door een hele vroege goal van Harmjan Moesker. Hij profiteerde van zwak uitverdedigen van Titan en schoot van zo'n 20 meter de bal hard en hoog achter Valthermond-doelman Victor van der Vlag. De thuisploeg had daarna wel meer balbezit, maar echte grote kansen kreeg de ploeg van trainer Harris Huizingh niet. Spelmaker Theo Gennissen kwam te weinig aan de bal en topscorer Edwin Drent, dit seizoen al goed voor 26 treffers, werd totaal niet bereikt. Een kopbal van Demy te Velde en een schot van Gydo Buurman waren de enige wapenfeiten van Valthermond.
Na rust had Titan het duel heel snel kunnen beslissen, maar Moesker raakte eerst de lat en schoot even later in kansrijke positie, via Van der Vlag, op de paal. Willem Prins schoot voorlangs en ook Bennie Jeurissen kreeg de bal niet tussen de palen. Nadat Sonny Koops in een tijdsbestek van een minuut twee keer geel en dus rood kreeg, groeide de hoop aan Valthermond-zijde. Maar die hoop bleek ijdel. Titan bleef simpel overeind en de vijfde grote kans in de tweede helft betekende vlak voor tijd de beslissing. Willem Prins was de maker van de 0-2.

Overige uitslagen in de 3e klasse D:

Zuidwolde - Raptim 3-0
Bargeres - Zwartemeerse Boys 0-1
Sweel - CEC 0-4
Sleen - Protos 0-4
Musselkanaal - CEC 2-0
Twedo - ZFC Zuidlaren 2-2

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl