VVD en PvdA willen steenmarters en roeken bestrijden

Motie ingediend voor bestrijding van roeken en steenmarters
Motie ingediend voor bestrijding van roeken en steenmarters
BORGER - Steenmarters en roeken zijn helemaal niet zo bedreigd in grote delen van Drenthe. Bovendien veroorzaken zij aanzienlijke overlast. Dat vinden VVD-Statenlid Jan Luuk Stel en PvdA-Statenlid Maaike Bakker. Zij willen de dieren bestrijden.
De VVD heeft hiervoor samen met de PvdA een motie ingediend. "Als diervriendelijke bestrijding niet werkt, dan moet het mogelijk zijn om overlast gevende dieren beter te bestrijden."

Overlast in Borger-Odoorn

Het verzoek om meer rigoureuze maatregelen tegen roeken en steenmarters is afkomstig uit de gemeente Borger-Odoorn. Daar hebben inwoners veel overlast van de dieren. Onlangs besloot de Tweede Kamer dat de bescherming van dieren per provincie moet kunnen worden aangepast. Jan Luuk Stel wil dat de provincie daarom nu maatregelen tegen de roek en steenmarter neemt.

'Schade is groot'

"De schade die steenmarters en roeken in Drenthe aanrichten is groot. Er zijn inmiddels zoveel van deze dieren hier, dat ze ernstige overlast veroorzaken. De huidige methode van verjaging of verplaatsing helpt niet en werkt niet. Daarnaast kost het teveel geld", vindt Stel.

Het Statenlid wil wel dat de bestrijding van de dieren op een zo diervriendelijke manier wordt gedaan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl