Liveblog: Rechtbank Assen begint met vijfdaags proces tegen gangsterduo 'Bonnie en Clyde'

ASSEN - Vanaf vandaag buigt de rechtbank in Assen zich over de zaak tegen het criminele duo Antonio van der P. en Enise B., dat vorig jaar een spoor van geweld trok door Nederland.
Voor het proces heeft de rechtbank vijf dagen uitgetrokken. De twee, die ook wel de Nederlandse Bonnie en Clyde worden genoemd, worden verdacht van afpersing, bedreiging, diefstal met geweld, poging tot moord en poging tot doodslag.

Volg de rechtszaak

Verslaggever Jeroen Willems volgt voor RTV Drenthe het strafproces tegen Antonio van der P. en Enise B. Via Twitter doet hij live verslag vanuit de rechtbank.

De zaak zou rond 9.30 uur beginnen, maar werd met ruim anderhalf uur uitgesteld vanwege vertraging bij het vervoer van een van de verdachten. Antonio van der P. besloot op het laatste moment om toch naar de rechtbank te komen. Dat was hij eerst niet plan.

Behandeling zaak verdachte #duo #Assen start vanaf 11.15. Nog in afwachting van aanlevering verdachte Marcos van der P.

— OM Noord-Nederland (@OM_NoordNL) March 2, 2015

Hoe het begon

Het spoor van misdaden begon ruim een jaar geleden bij Echten. Van der P. en B. dwingen een automobilist tot stoppen en sluiten hem op in de kofferbak van zijn auto. De man weet te ontsnappen. Dezelfde dag slaan de twee ook toe in Meppel. Ze ontvoeren een vrouw en laten haar in de nacht achter in een bos in Lelystad.

Ook op andere plekken in het land slaan Antonio van der P. en Enise B toe. RTV Drenthe heeft hier alle zaken op een rij gezet. Na een klopjacht wordt het gangsterduo op 26 februari in Duitsland opgepakt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl