Politie pakt zes verdachten op in grote oplichtingszaak

ASSEN - De politie heeft vandaag in Assen zes verdachten opgepakt voor grootschalige oplichting. In totaal zijn er op acht verschillende plekken in Assen invallen gedaan.

Het gaat om een vrouw van vijftig jaar, en vijf mannen van tussen de 23 en 50 jaar, allemaal uit Assen.

Fraudeonderzoek

De politie is op dit moment bezig met een groot fraudeonderzoek.

Politie is vandaag in

">
De zes Assenaren worden verdacht van grootschalige oplichting. Zij verkochten goederen via internet, maar zouden na betaling de spullen niet hebben geleverd. Volgens de politie gaat het daarbij om flinke bedragen. Slachtoffers zouden voor bedragen tussen de 5.000 en 15.000 euro zijn gedupeerd.

Honden en militairen ingezet

Bij de invallen zijn drugshonden, geldhonden en explosievenhonden ingezet. De explosievenhonden zijn ook gespecialiseerd in het zoeken naar vuurwapens. Ook werd de politie ondersteund door de landmacht. Het gaat om militairen die gespecialiseerd zijn in het doorzoeken van terreinen en ruimtes.
Rondom deze fraudezaak kreeg de politie tientallen aangiften binnen. En volgens politiewoordvoerder Sylvia Sanders kan dat zelfs oplopen naar honderden.
In Assen werd ondermeer huiszoeking verricht in vier woonwagens op het woonwagenkamp aan de Bremstraat. Daar is ook een auto in beslag genomen.
Het onderzoek naar deze grootschalige oplichtingszaak is maanden geleden begonnen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl