Spelletjes- en boekendief vrijgesproken van potloodventen

De man stal boeken en spelletjes
De man stal boeken en spelletjes
MEPPEL - Het stelen van elf spelletjes en tien boeken is volgens de rechter bewezen, maar dat de man zich op straat stond te bevredigen, daarvoor geeft de rechter een 78-jarige man uit Nieuwleusen het voordeel van de twijfel.

De man verscheen vandaag in Assen voor de rechter. Hij moet een eerder opgelegde voorwaardelijke celstraf van een week alsnog uitzitten. Verder kreeg hij nog eens twee weken voorwaardelijke celstraf opgelegd.

Schennispleging

Vorig jaar december deed een meisje aangifte tegen de bejaarde man vanwege schennispleging bij winkelcentrum Swaenenborgh in Meppel. Toen agenten hem aanhielden ontdekten ze de buit van een winkeldiefstal.

Kleptomaan

De verdachte had spelletjes en boeken gestolen bij de V&D in Meppel. De man zegt dat hij lijdt aan kleptomanie, waardoor hij regelmatig de neiging heeft tot stelen. Hij is daar ook al vaker voor veroordeeld.

Vrijspraak

De verdachte ontkende de schennispleging in Meppel. Hij verklaarde dat hij incontinent is en plotseling moest plassen. Daarna probeerde hij zijn incontinentie-materiaal goed te doen. Volgens hem was dat wat het meisje zag. De rechter twijfelde aan het verhaal over het potloodventen en sprak hem daarvan vrij.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl