Museum De Buitenplaats in Eelde bestolen door werknemer

Museum De Buitenplaats in Eelde
Museum De Buitenplaats in Eelde
EELDE - Voor het stelen uit de kas van museum De Buitenplaats in Eelde is een ex-medewerker veroordeeld tot veertig uur werkstraf.

De 31-jarige man uit Leeuwarden werkte in het museum via een reïntergratietraject na een behandeling voor zijn drankverslaving.

In 2013 merkten medewerkers van het museum dat er regelmatig kasverschillen waren. Uiteindelijk schaften ze in overleg met de politie een camera aan. In augustus werd hij met de camera op heterdaad betrapt toen hij 400 euro uit de kluis haalde. De Fries verklaarde dat hij het geld wilde gebruiken voor boodschappen en dat hij het bedrag na het weekend wilde terugleggen.
Museum De Buitenplaats heeft berekend dat er over een langere periode in totaal 11.000 euro is verdwenen, maar er is niet genoeg bewijs dat de Leeuwarder ook verantwoordelijk is voor alle andere diefstallen. De vierhonderd euro die hij wel heeft bekend te hebben gepakt, moet hij terugbetalen aan het museum.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl