Huizen en auto's in beslag genomen in Asser oplichtingszaak

ASSEN - In Assen zijn vandaag twee woningen, zeven auto's, een vuurwapen, geld, computerapparatuur en administratie in beslag genomen.

De politie zocht ook naar drugs, maar die werden niet gevonden. Eén van de huizen waarop beslag is gelegd, is een woonwagen op het woonwagenkamp aan de Bremstraat in Assen-Oost. Daar waren politiemensen en militairen de hele dag bezig met huiszoeking in vier van de zes woonwagens.

Zes aanhoudingen
Eerder vandaag werd al bekend dat agenten zes mensen oppakten: een vrouw van vijftig jaar, en vijf mannen van tussen de 23 en 50 jaar, allemaal uit Assen. De verdachten worden verhoord.

Oplichtingszaak

Het zestal is opgepakt voor grootschalige oplichting. Ze verkochten goederen via internet, maar zouden de spullen na betaling niet afleveren. Slachtoffers zijn telkens voor bedragen tussen de 5.000 en 15.000 euro gedupeerd. Om wat voor goederen het gaat wil de politie niet kwijt, in verband met het nog lopende onderzoek.
De politie is nog bezig om te onderzoeken hoeveel aangiften er in deze zaak zijn gedaan. Het gaat mogelijk om tientallen tot honderden aangiften.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl