Honden vergiftigd in omgeving Zuidwolde

Dierenarts Reinier Logcher uit Zuidwolde heeft meerdere honden in zijn praktijk gehad met vergiftigingsverschijnselen
Dierenarts Reinier Logcher uit Zuidwolde heeft meerdere honden in zijn praktijk gehad met vergiftigingsverschijnselen
ZUIDWOLDE - Onrust onder hondenbezitters in de omgeving van Zuidwolde, Linde en Dedemsvaart.

Dierenarts Reinier Logcher uit Zuidwolde heeft twee honden in zijn praktijk gehad met vergiftigingsverschijnselen. Ook bij dierenartsen in de buurt zouden vergiftigde honden zijn binnengebracht.

Symptomen

Volgens Logcher moet het wel om vergiftiging gaan. Dat de honden iets anders hebben gegeten zoals bedorven vlees, sluit hij uit. Honden hebben dan andere klachten. In dit geval vallen de dieren soms letterlijk om. Ook moeten ze braken.
De dierenarts adviseert mensen in de omgeving van Zuidwolde, Linde en Dedemsvaart hun honden tijdens het uitlaten, niet los te laten lopen. Logcher vermoedt dat de honden mogelijk worden vergiftigd in het natuurgebied langs de N48 bij Alteveer.

Kippen

Het is niet de eerste keer dat de dierenarts uit Zuidwolde hondenvergiftigingen meemaakt. Enkele jaren geleden kwamen honden binnen, die waren vergiftigd door dode kippen te eten. In die kippen was gif gestopt, mogelijk om op vossen te jagen.

Facebook

Een waarschuwing op de Facebookpagina van Dierenartsenpraktijk De Wolden is inmiddels al door honderden mensen gedeeld.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl