Gedeputeerde Brink: 'oprit Emmen-Noord handhaven is bespreekbaar'

ASSEN - De aansluiting Emmen-Noord op de N34 kan mogelijk toch deels in stand blijven. Gedeputeerde Henk Brink is bereid om in elk geval de oprit richting Borger en Groningen te handhaven.
Brink wil met dit gebaar een signaal afgeven, vooral in de richting van Emmen. De raadscommissie praat volgende week over de omstreden plannen rond de N34. Wakker Emmen, de grootste partij in die gemeente, liet eerder al weten voor het handhaven van Emmen-Noord te zijn.

Grote verdeeldheid
Tot nu toe is het officiële beleid in Emmen dat Emmen-Noord zou sluiten en dat het verkeer via de Frieslandroute of een nieuwe aansluiting bij Klijndijk de stad in zou kunnen rijden. In Klijndijk is grote verdeeldheid over het plan. En om het nog moeilijker te maken: ook de gemeenten Coevorden en Borger-Odoorn denken verschillend over de plannen.

Wanneer een besluit?
De kans dat het college van Gedeputeerde Staten nog voor de verkiezingen een besluit kan nemen lijkt alsmaar kleiner te worden. "Over één ding is iedereen het gelukkig wel eens: de weg moet veiliger. Ik hoop met dit gebaar de voor- en tegenstanders meer op één lijn te krijgen. Als het besluit niet langer controversieel is, dan kan het eventueel ook na de verkiezingen door een demissionair college genomen worden", zo zegt Brink.

Als er geen overeenstemming komt, dan is het wachten tot er na de verkiezingen van 18 maart een nieuw provinciaal bestuur is gevormd.

Actiecomité
Relly Blokzijl van het actiecomité Klijndijk vindt het gebaar van Brink onvoldoende. "Hij heeft gelijk dat het in de ochtendspits voorkomt dat er meer verkeer door Klijndijk komt, maar 's avonds ligt dat anders. Als Brink vindt dat dit kan, dan kan hij net zo goed Emmen-Noord compleet ombouwen, zoals wij graag zouden zien."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl