Tarvajärvi vindt club tijdens vakantie

VOETBAL - Op advies van FC Emmen-trainer Joop Gall ging Niklas Tarvajärvi toch maar met zijn schoonfamlie op vakantie naar Indonesië. "Hij was zo teleurgesteld in de beslissing van de KNVB dat hij niet mag uitkomen voor FC Emmen, dat ik hem adviseerde zijn hoofd even leeg te maken", aldus Gall. De Finse spits volgde het advies op. Hij stapte in het vliegtuig en amper een week later is hij op proef bij Persib Bandung, de regerend landskampioen van Indonesië.

Hij kan er een spitsenkoppel gaan vormen met Abdul Kader Keita, die eerder voor onder andere Olympique Lyon en Galatasaray speelde.

"Ik was hier met mijn familie op vakantie toen ik te horen kreeg dat Persib nog een spits zocht. Daarom ben ik nu hier", zegt Tarvajärvi op de officiële website van de club.
Sergio van Dijk
Bij Persib Bandung stond Sergio van Dijk tot dit seizoen een jaar onder contract. De spits uit Assen, die ook voor FC Emmen speelde, was in februari 2013 de duurste aankoop van de Indonesische club. Persib Bandung moest namelijk 400.000 euro betalen aan Adelaide United. Tegenwoordig staat Sergio van Dijk onder contract bij Suphanburi FC in Thailand.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl