Sloop en nieuwbouw bij zorgcentrum De Molenhof in Havelte

Entree van zorgcentrum De Molenhof
Entree van zorgcentrum De Molenhof © Google Streetview
HAVELTE - Zorgcentrum De Molenhof in Havelte gaat helemaal op de schop. Het oude gebouw met 54 zorgwoningen wordt gesloopt en maakt plaats voor nieuwe appartementen.

Aanleiding voor de nieuwbouw is dat de huidige appartementen niet meer voldoen aan de eisen van deze tijd. De 24-uurszorg in de appartementen blijft ook na de nieuwbouw behouden.


Gevolgen voor bewoners

De sloop van de oude appartementen voert De Molenhof in twee fasen uit. Daardoor blijven 32 appartementen bewoonbaar, totdat de nieuwbouw klaar is. Bewoners hoeven dan niet tijdelijk te verhuizen.

2016

Naar verwachting beginnen de sloopwerkzaamheden en de nieuwbouw in 2016. Aanleunwoningen die woningcorporatie Actium verhuurt aan de Hofweg maken geen onderdeel uit van de nieuwbouwplannen.

Onderzoek

In 2014 voerden woningcorporatie Actium en Zorgcollectief Zuidwest-Drenthe (ZZWD) een onderzoek uit. Daaruit blijkt dat er in Havelte de komende jaren genoeg vraag naar zorg is. Het ZZWD heeft daarom besloten dat het zorgcentrum in Havelte behouden blijft en dat nieuwbouw dus loont.
Het Zorgcollectief Zuidwest-Drenthe investeert zelf ook in de nieuwbouw. Het gaat om algemene voorzieningen, zoals dagopvang en een gastenverblijf.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl