Oud-Defensiemedewerkers zoeken lotgenoten

Archieffoto NAVO-depot in Coevorden
Archieffoto NAVO-depot in Coevorden
COEVORDEN/TER APEL - Oud-medewerkers van de NAVO-depots in Coevorden en Ter Apel doen een oproep aan hun ex-collega's.

Ze hopen dat oud-medewerkers die zich nog niet hebben gemeld, dit alsnog doen.

In kaart brengen

Een van de oud-werknemers is Bert Koops. Hij heeft veel contact met andere ex-collega's van de depots in Ter Apel en Coevorden. Aan de hand van oude medewerkerslijsten proberen hij en collega's in kaart te brengen wie er allemaal op de depots hebben gewerkt.

Gezamenlijke strijd

Tegenover RTV Noord zegt Koops: "Ik hoop dat mensen die zich nog niet hebben gemeld, dat wel doen. Niet alleen bij de officiële instanties. Het zou ook mooi zijn als ze zich bij ons zouden melden. We hebben nog een lange gezamenlijke strijd te gaan." Koops hoopt dat oud-collega's een e-mail sturen aan i.vos-wubbels@dji.minjus.nl.

1650 klachten

Bij Defensie hebben inmiddels 1650 oud-werknemers geklaagd over het werken met kankerverwekkende chroomverf. 442 van hen hebben medische klachten. Dat meldt het ministerie van Defensie.

Kankerverwekkend
De medewerkers van de NAVO-depots werkten jarenlang met kankerverwekkende chroomverf. Velen zouden daardoor gezondheidsklachten hebben. Het ministerie van Defensie kondigde maandag een financiële tegemoetkoming aan voor de slachtoffers. Maar volgens letselschade-expert Yme Drost gaat het om een 'slechte regeling'.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl