Liveblog: Dag 2 van proces tegen gangsterduo 'Bonnie en Clyde'

ASSEN - Vandaag is de tweede dag van de rechtszaak tegen Antonio Marcos van der P. en Enise B. in de rechtbank in Assen.

Na de eerste zitting van gisteren is het Openbaar Ministerie hoopvol gestemd. Persofficier Corien Fahner zegt dat er voor de feiten die gisteren zijn behandeld, in ieder geval voldoende bewijs is.

Tweede zitting

Vandaag zal blijken welke nieuwe feiten aan het licht komen, tijdens de tweede dag van de rechtszaak in Assen. Verslaggever Jeroen Willems woont de zaak de hele week bij en doet live-verslag via Twitter.
Tweets door @jeroenwillemss

'Respectvol'

Beide verdachten verklaarden tijdens de eerste zitting ook dat ze respectvol met de slachtoffers omgingen, maar dat gaat er bij het OM niet in:
"Hoe respectvol is het als je iemand knevelt, een prop in de mond stopt en vasttapet, in een kast gooit of in de auto, mishandelt, steekt en slaat?" Aldus persofficier Corien Fahner.

Straf?
Advocaat Peter Plasman wilde gisteren nog niets zeggen over de straf die zijn cliënten mogelijk te wachten staat: "Vrijdag blijkt allemaal hoe het gaat aflopen."

Bonnie en Clyde

Voor de veelvuldig gemaakte link met Bonnie en Clyde heeft Plasman geen goed woord over: "De link met Bonnie en Clyde is gemakkelijk van de pers en ook van degenen die het overnemen. In de film worden tientallen mensen vermoord en het is niet leuk als je daarmee vergeleken wordt."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl