Nieuwe E&O-trainer Van Rooden kiest voor talent, niet voor het geld

HANDBAL - "E&O gaat me al jaren aan het hart, het is een gevoelskwestie", Mike van Rooden heeft zin om in Emmen aan de slag te gaan als de nieuwe trainer van de dames van E&O.

"De club heeft mij een mooi beeld voorgespiegeld, de club wil vooruit. Dit aanbod kan ik daarom niet laten lopen", zegt Van Rooden.

Terugkeer

De 56-jarige Emmenaar tekent een contract voor twee jaar bij de handbalsters in de eredivisie. Zijn hart voor de club is groot, Van Rooden speelde in het verleden zelf bij E&O en was al eens eerder trainer van het eerste damesteam.

Talent

Mike van Rooden heeft hoge verwachtingen van zijn nieuwe ploeg: "Er is een overvloed aan talent bij de dames. Bovendien zijn de trainingsmogelijkheden groot, we kunnen vijf keer in de week trainen".

Duitsland

Om bij E&O aan de slag te kunnen, moet Van Rooden zijn huidige club, het Duitse SG Neuenhaus/Uelsen, achter zich laten. Een club waar hij niet weg hoefde. "Ik heb een doorlopend contract en het gaat goed, we zijn het afgelopen seizoen gepromoveerd en dit seizoen doen we het ook goed. In Duitsland kan financieel meer dan in Nederland, er is veel sponsorgeld. Maar het gaat mij niet alleen om het geld, bij deze overstap gaat het om een gevoelskwestie."

Mike van Rooden wil eerst zijn zaken goed afhandelen bij de heren van Neuenhaus. Hij hoopt bij E&O aan de slag te kunnen tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl