Sportclubs in Norg praten met elkaar over de toekomst

NORG - Hoe houd je als sportclub het hoofd boven water? Daar buigen bestuurders van lokale sportverenigingen zich over tijdens twee thema-avonden in Norg. De eerste thema-avond is vanavond.
Onder de noemer ‘Onze zorg is Norg’ biedt de Stichting Beweegdorp Norg samen met Sport Drenthe en NOC/NSF de clubs hulp aan om bedreigingen zoals krimp, vergrijzing en terugloop van leden en vrijwilligers het hoofd te bieden. Maar zij willen de clubs ook leren om kansen te herkennen.

De Norger sportclubs zijn maar wat blij met dit initiatief. Zo verwacht voorzitter Eddie de Vries van de Norger Zwem- en Poloclub dat brainstormen met andere bestuurders zal leiden tot ideeën en inzichten waar zijn club en anderen hun voordeel mee kunnen doen.

De Norger Tennis Vereniging kampt net als andere tennisclubs met een teruglopend aantal leden. Astrid Steenbergen van de tennisvereniging wijst er op dat alle clubs in dezelfde vijver vissen als het gaat om het binnenhalen van nieuwe leden en dat overleg hierover zinvol is.

De gemeente Noordenveld die ook aanschuift bij de thema-avonden moet volgens Steenbergen de clubs niet belasten met hogere huren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl