Drentse scholen passen lestijden aan

Basisonderwijs
Basisonderwijs
WESTERBORK - Steeds meer basisscholen in Drenthe stappen over op het zogenoemde continurooster. Kinderen gaan dan vijf dagen per week een gelijk aantal uren per dag naar school. De vrije woensdagmiddag vervalt en ook rond de lunch blijven de kinderen op school.

Onder meer in Assen stappen verschillende scholen over op dit systeem. Ook in de gemeente De Wolden overwegen scholen het continu-rooster.

In de gemeente Midden-Drenthe kiest basisschool De Lindelaer in Westerbork voor het continu model. Volgens de directeur van het openbaar basisonderwijs in Midden-Drenthe Jos van Kimmenaede zijn er verschillende voordelen bij een continu-rooster.

Regelmaat

Als grootste voordeel ziet hij de rust en regelmaat voor kinderen. "Elke dag zijn de kinderen op hetzelfde tijdstip vrij, dat is goed voor het ritme. Voor docenten is het een voordeel dat ze een langer aaneengesloten deel van de dag hebben om met de kinderen met het schoolwerk bezig te zijn", zo zegt Van Kimmenaede.

Even wennen

"Voor een aantal kinderen zal het best wel even wennen zijn. Vooral de kleinere kinderen moeten ineens langer naar school. Maar bij andere scholen zien we dat ze dat prima aan kunnen." De directeur van het openbaar basisonderwijs heeft er vertrouwen in dat het continu-rooster een succes is voor de kinderen.

Tijdwinst

Een ander belangrijk voordeel is ook de tijdwinst voor leraren. In de nieuwe onderwijs-cao mogen leraren geen 43 maar 40 uur meer werken. Die tijdswinst is te boeken mede dankzij het nieuwe systeem.

Jos van Kimmenaede verwacht dat binnen een paar jaar bijna alle scholen in Drenthe een continu-rooster hebben.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl