Politiek front tegen windmolens in Veenkoloniën wordt sterker

EXLOO - Het bestuurlijk verzet tegen windmolens in de Veenkoloniën groeit. De burgemeesters van Aa en Hunze, Borger-Odoorn en Stadskanaal sluiten zich aan bij het voornemen van commissaris van de koning Jacques Tichelaar om Den Haag op andere gedachten te brengen.

In de Veenkoloniën moeten in totaal 50 windmolens komen te staan. In het gebied is weinig draagvlak voor de turbines.

Nu is het moment
Waarnemend burgemeester Piet Adema van Borger-Odoorn en zijn verantwoordelijk wethouder wil samen met de commissaris van de koning optrekken naar Den Haag om met de politiek te praten. "De minister heeft gesproken, dat is helder. Het is aan de Kamer om daarop te reageren, dus is nu voor ons het moment om met de politiek in gesprek te gaan," aldus Adema.

Zonne-energie

De waarnemend burgemeester pleit verder voor een moment van rust. De bewoners en initiatiefnemers van windparken moeten met elkaar in gesprek om tot een oplossing te komen die op veel steun kan rekenen. "Je zou bijvoorbeeld naar een oplossing met zonnepanelen kunnen kijken," vindt Piet Adema.

Kritiek
Het voornemen van Tichelaar om ten strijde te trekken tegen het beleid van Den Haag kwam de commissaris op veel kritiek te staan. Onverstandig, ongehoord en ongepast, lieten provinciale politici weten in het Radio Drenthe programma Cassata. In waarnemend burgemeester Piet Adema heeft Tichelaar in ieder geval een medestander gevonden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl