Vooralsnog geen excuses van NAM na kritisch rapport

De NAM in Assen
De NAM in Assen
ASSEN - Minister Henk Kamp van Economische Zaken bood gisteravond zijn excuses aan voor het gebrek aan aandacht voor de veiligheid rondom de gaswinning. Maar de NAM in Assen volgt dit voorbeeld vooralsnog niet.

Een verslaggever van RTV Drenthe belde met de NAM en het bedrijf laat weten voorlopig nog niet inhoudelijk te willen reageren.

Eigen reactie

"Wij hebben goed gehoord wat de minister heeft gezegd. Wij zijn bezig met het formuleren van een eigen reactie", zo meldt een woordvoerder van de NAM. Wanneer die eigen reactie naar buiten komt, wil het bedrijf nog niet melden.

Spijt

Minister Kamp betuigde maandagavond spijt bij TV Noord. Hij reageerde op het kritische rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV). De OVV concludeerde onlangs dat de veiligheid tot 2013 geen enkele rol heeft gespeeld bij de gaswinning.

Veiligheid voorop

'Dat dit zo is gegaan betreur ik. Het spijt mij zeer dat de veiligheidsbelangen van de Groningers niet de aandacht kregen die ze verdienden. De veiligheid staat nu voorop en ik zal er alles aan doen om de verbeteringen waar de Groningers terecht om vragen te realiseren', zegt Kamp.

Vanavond debatteert de Tweede Kamer over het rapport van de onderzoeksraad. Eind deze maand komt het kabinet met een officiële reactie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl