Provinciaal geld voor kwetsbare jeugd bij sportclubs

ASSEN - De provincie stelt opnieuw geld beschikbaar, zodat sportclubs expertise kunnen inhuren voor de begeleiding van kwetsbare jongeren. Het komt vaak voor dat sportclubs onvoldoende weten hoe ze probleemjongeren het beste kunnen aanpakken.
Gedeputeerde Ard van der Tuuk ziet in de sport een heel goed instrument om te voorkomen dat jongeren met problemen in de jeugdzorg belanden. "Dat is voor de jongeren zelf niet fijn en ook niet voor de gemeenten die de jeugdzorg sinds 1 januari moeten uitvoeren."

Coaches
De provincie stelt 100.000 euro beschikbaar voor de vier gemeenten Hoogeveen, Borger-Odoorn, Tynaarlo en Noordenveld. Vorig jaar begonnen Assen, Emmen, Aa en Hunze en Midden-Drenthe al met het project. Daar zijn inmiddels coaches actief. Zij begeleiden zowel de leden van de sportclubs als de leiders.

Positieve reacties
Meetbare resultaten uit de eerste vier gemeenten zijn er nog niet, maar de reacties zijn wel heel positief. "We merken dat onze hulp wordt gewaardeerd", zegt sportcoach Niels Bouman, die actief is bij twee clubs in Assen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl