Van der P. kocht twee keer nieuw vuurwapen tijdens rooftocht

ASSEN - Antonio Marcos van der P. heeft tijdens zijn rooftocht tot twee keer toe een nieuw vuurwapen aangeschaft. Dat bleek vandaag tijdens de tweede dag van de rechtszaak in Assen tegen het criminele duo. Van der P. weigerde te vertellen hoe en waar hij het wapen kocht.
Tijdens de eerste beroving op 10 februari bij het Drentse Echten raakte Van der P. het pistool kwijt dat hij toen bij zich had. Na de ontvoering van een vrouw uit Meppel schafte hij een nieuw wapen aan. Daarmee bedreigden hij en Enise B. vier mensen op een vakantiepark in Lage Mierde (Noord-Brabant) en schoot Van der P. enkele dagen daarna een man neer op een camping bij Enschede.

Het pistool dat werd gevonden in hun hotelkamer in het Duitse Schwerte, waar het duo op 26 februari door de politie in de boeien werd geslagen, bleek opnieuw een ander wapen.

Geïrriteerd

Tijdens de tweede dag van de rechtszaak viel op dat het duo geïrriteerd reageerde op vragen van de rechter. Morgen staat dag drie op het programma in de Asser rechtbank, vrijdag volgt de strafeis.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl