MSC blij: Justin Benjamins mag weer voetballen

Justin Benjamins
Justin Benjamins
VOETBAL - Justin Benjamins mag per direct weer spelen voor zijn club MSC uit Meppel. Het gratieverzoek dat de 19-jarige middenvelder, naar aanleiding van zijn schorsing voor de rest van het seizoen, indiende werd door de KNVB toegekend.
Benjamins werd naar aanleiding van een vechtpartij bij het zaalvoetbalduel van zijn club ZVVH uit Hoogeveen en het tweede team van Futsal Heerenveen geschorst door de tuchtcommissie van de KNVB. Vanaf het begin claimde Benjamins dat hij geen enkele rol speelde bij het incident, maar vanaf een afstandje het gebeuren aanschouwde.

Samen met MSC-sponsor Hogenkamp Advocaten diende Benjamins op persoonlijke titel een gratieverzoek in bij de voetbalbond om de schorsing terug te draaien. Daarnaast werd ook een kort geding aangevraagd, mocht de KNVB dit verzoek niet toekennen. Die rechtgang is nu dus overbodig. Benjamins is enorm opgelucht door het nieuws. "Ik ben zo blij. Ik voel me net een klein kind", aldus de voetballer.

SC Elim, de zaterdagvierdeklasser die de rest van het seizoen liefst vijf spelers moet missen vanwege het incident van begin december vorig jaar, zag een gratieverzoek op formele gronden afgewezen worden. De KNVB gaf aan dat de voetbalclub niet als 'partij' wordt gezien in het proces.
Zie eerdere artikelen over het incident:

http://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/msc-speler-benjamins-stapt-naar-rechter-tegen-schorsing-knvb

http://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/knvb-haalt-1e-team-zvvh-uit-hoogeveen-uit-competitie-na-vechtpartij

http://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/sc-elim-ziet-titelkansen-slinken-door-straf-knvb

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl