Veel minder fietsen gestolen in Drenthe

Dat blijkt uit de nationale Veiligheidsmonitor 2014
Dat blijkt uit de nationale Veiligheidsmonitor 2014
ASSEN - Goed nieuws voor fietsers: het aantal fietsendiefstallen in de provincie is voor het tweede jaar op rij flink afgenomen. Dat blijkt uit de nationale Veiligheidsmonitor 2014.
Werden er in 2013 in Drenthe naar schatting nog zo'n 16.000 fietsen gestolen, vorig jaar waren dat er nog iets minder dan 11.000.
De getallen zijn geschat, omdat de onderzoekers afhankelijk zijn van de resultaten van een reusachtige steekproef onder 65.000 Nederlanders. Officiële politiecijfers zijn immers gebaseerd op het aantal aangiften en van een gestolen fiets doet nauwelijks nog iemand aangifte.
Landelijk juist meer fietsendiefstal
De flinke afname van het aantal fietsendiefstallen in de provincie gaat dwars in tegen de landelijke trend, waar het aantal fietsendiefstallen licht steeg. Het is de vraag waar die enorme afname aan ligt. In het onderzoek is gekeken naar één mogelijke oorzaak: Drenten zetten hun fiets iets vaker in een bewaakte stalling.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.