Bemiddelingspoging lelietelers en Bollenboos is afgeblazen

DIEVER - Lelietelers in Westerveld wijzen een bemiddelingspoging met de actiegroep Bollenboos van de hand.
De lelietelers vinden de bemiddeling door de gemeente Westerveld onnodig en overbodig. Wethouder Erik van Schelven zei eind januari dat hij GroenLinks Eerste Kamerlid Tof Thissen wil inschakelen als breekijzer bij het overleg.

'Er is al zoveel overleg'
Maar dat hoeft al niet meer van de lelietelers. Volgens Dirk Osinga van de Koninklijke Algemene Vereniging voor Bloembollenteelt is er al veel te veel overleg. Elke maand bij de provincie en daarnaast ook landelijk en lokaal volgens Osinga.

Bovendien hebben de lelietelers niks van de gemeente Westerveld gehoord over de bemiddelingspoging en hebben ze het moeten vernemen uit de media.

De lelietelers zeggen open te staan voor het maken van afspraken en willen ook tegemoet komen aan de zorgen die leven in de gemeenschap. Omdat de telers een regionale oplossing willen, raden zij de gemeente Westerveld aan zich aan te sluiten bij de overleggen met de provincie.

Wethouder is conflict zat
Wethouder van Schelven zegt dat er na de handtekeningenactie van omwonenden tegen de lelieteelt iets moest gebeuren. Omwonenden vinden dat de lelieteelt schadelijk is voor hun gezondheid.
Komende donderdag is er opnieuw een gesprek tussen de politiek, omwonenden, Bollenboos en de lelietelers.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl