Seizoen voorbij voor E&O-speelster Nieuwenweg

HANDBAL - Voor E&O-speelster Anouk Nieuwenweg is de competitie voorbij. De veel scorende 18-jarige opbouwsspeelster van de ploeg uit Emmen liep tijdens de training van maandag een sleutelbeenblessure op.
"Ik kwam tijdens de training verkeerd terecht en scheurde het verlengde van mijn sleutelbeen af", aldus de onfortuinlijke speelster. "Ik zal proberen te verwoorden hoe de artsen het me vertelden", laat Nieuwenweg weten. "Het gewricht staat omhoog, waardoor je het zogenoemde pianotoestfenomeen krijgt. Als het indrukt, dan veert het weer terug. De banden om het gewricht heen zijn bovendien overrekt."

Niet allen voor Nieuwenweg zelf is dit een forse tegenslag maar zeker ook voor en E&O. De ploeg uit Emmen is in een heftige strijd gewikkeld in de degradatiepoule. Afgelopen weekend werd de eerste wedstrijd uit bij SEW, waardoor het team nu laatste staat in die degradatiepoule. Aanstaande zterdag wacht de thuiswedstrijd tegen DSS.

Nieuwenweg: "Ik ga proberen om het EK kwalificatietoernooi met Oranje U19 te halen. Dat begint eind april. Of ik dat ga halen weet ik nu helaas nog niet."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl