Kamp draait gaskraan niet nu al verder dicht

Henk Kamp bij RTV Noord (archieffoto)
Henk Kamp bij RTV Noord (archieffoto)
ASSEN - De NAM in Assen hoeft de gaswinning in Groningen niet te verminderen. Dat zei minister Kamp dinsdagavond tijdens het gasdebat in de Tweede Kamer.

Kamp wil eerst wachten op de adviezen van experts en hakt daarna pas de knop door. De minister houdt daarmee vast aan zijn eerdere plan, dat hij in juli duidelijk maakt of de gaswinning dit jaar verder omlaaggaat.

Speciale rechtbank

Speciale rechtbank
Tijdens het gasdebat opperde ChristenUnie Tweede Kamerlid Arie Slob het idee voor een speciale rechtbank in Assen. Die zou zich over de geschillen met de NAM moeten buigen.
Kamp vindt dat niet nodig. Volgens hem is er genoeg capaciteit bij de bestaande rechtbank, meldt RTV Noord-verslaggever Goos de Boer:
Slob wil speciale rechtbank Assen die zich over geschillen met NAM buigt. Volgens Kamp is genoeg capaciteit bij bestaande rb. #gasdebat
— Goos de Boer (@goosmdeboer)


Geen oog voor veiligheid
De Onderzoeksraad voor Veiligheid constateerde onlangs dat bij de gaswinning nauwelijks oog was voor de veiligheid van de Groningers.
Oppositiepartijen drongen er daarom op aan dat Kamp een gebaar zou maken naar de door aardbevingen getroffen inwoners van Groningen door nu al te beslissen om minder gas te winnen.
Ze denken dat dat helpt het geschonden vertrouwen in de overheid daar te herstellen.

Spijt
Hoewel het kabinet nog officieel moet reageren op het rapport van de onderzoeksraad zei Kamp al wel dat het hem spijt dat de veiligheidsbelangen van de Groningers niet de aandacht kregen die ze verdienden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl