Vlam in de pan tijdens raadsvergadering Tynaarlo over centrumplan Eelde

VRIES - In politiek Tynaarlo lijken oude tijden te herleven. Na jaren van bestuurscrises en geruzie tussen collegepartijen en oppositie leek het even dat de eensgezindheid terug was. Maar dinsdagavond sloeg de vlam weer in de pan.

De publieke tribune zat vol ondernemers uit Eelde, omdat er gesproken zou worden over het Eelder centrumplan. Maar tot ieders verbazing vroegen de coalitiepartijen VVD, D66, PvdA en CDA meteen om een schorsing.


Van de agenda

Uiteindelijk kwamen de partijen terug. VVD-fractievoorzitter Gezinus Pieters gaf aan dat de twee agendapunten die betrekking hadden op het centrumplan van Eelde en de bouw van supermarkten in Ter Borch bij Eelderwolde van de agenda zouden moeten.
"Er zijn ontwikkelingen in Eelde die we verstoren als we beide punten wel behandelen," sprak VVD-fractievoorzitter Gezinus Pieters cryptisch.

Furieus
Om welke ontwikkelingen het ging, wilde de fractievoorzitter niet zeggen. De oppositie reageerde furieus. Want wat duidelijk werd, is dat de collegepartijen over informatie beschikten die de oppositie niet had.
Oscar Rietkerk van GroenLinks dreigde met een motie van treurnis richting B en W en de hele coalitie. En René Kraaijenbrink van Leefbaar Tynaarlo vraagt zich af wat de buitenwereld er wel niet van moet denken.

Burgemeester Marcel Thijsen probeerde de gemoederen te sussen. Hij spreekt over een incident dat in de toekomst niet meer zal voorkomen.

Wat zijn de plannen waarover gesproken zou worden?

De gemeente is eigenaar van de voormalige garage Koops. C1000-eigenaar Dries Pepping en de Eelder ondernemer Henk Doedens hebben onafhankelijk van elkaar een plan voor dit pand.
Aan de voorzijde wil Doedens winkelruimte met daarboven zorgappartementen bouwen. En aan de achterkant wil Pepping ook winkelontwikkeling.
Dries Pepping had verwacht dat B en W daarvoor groenlicht zouden geven. Maar zonder opgaaf van reden en tot zijn grote woede is dat niet gebeurd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl