Asser oplichters 'handelden' in graafmachines, shovels en kiepwagens

Huiszoeking vorige week op het woonwagenkamp in Assen in verband met internetoplichting
Huiszoeking vorige week op het woonwagenkamp in Assen in verband met internetoplichting
ASSEN - Graafmachines, shovels en kiepwagens. Het is een greep uit de goederen waarin zes oplichters uit Assen handelden via internet. Dat bleek dinsdagavond tijdens een uitzending van het televisieprogramma Tros Opgelicht?!.

Maandag
in een grote oplichtingszaak, na invallen op acht plekken in de Drentse hoofdstad. Daarbij werden ook onder meer
.

Smoes

De verdachten verhandelden de goederen op internet. Ze incasseerden het geld van hun kopers, maar leverden niets. Uit de uitzending van het televisieprogramma Tros Opgelicht?! bleek dat de verkopers het geld met een smoes van hun slachtoffers wisten af te troggelen.

'Niet te vertrouwen'

De chauffeur die de graafmachines, shovels en kiepwagens bij de kopers thuis afleverde, zou niet te vertrouwen zijn. De verkoper wilde daarom dat zijn klanten het geld vooraf overmaakten. Anders stuurde hij de chauffeur niet op pad.
In de uitzending van Tros Opgelicht?! deden enkele gedupeerden hun verhaal. Een van hen is opgelicht voor een bedrag van 5600 euro, voor een kiepwagen die ze nooit geleverd kreeg.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.