Hurry Up en Volendam houden elkaar in evenwicht

HANDBAL - De heren van Hurry Up hebben een unieke kans laten liggen om titelkandidaat Volendam de eerste nederlaag toe te brengen in de kampioenspoule. De ploeg van trainer Joop Fiege verspeelde in de beginfase van de tweede helft een voorsprong van vier doelpunten en moest ook in de extra tijd alsnog de gelijkmaker incasseren (28-28).

Sterke eerste helft

Gesteund door de fanatieke aanhang in de sfeervolle sporthal De Eendracht begon Hurry Up zowel aanvallend als verdedigend goed aan de wedstrijd. Onder aanvoering van aanvoerder Ronald Suelmann had de ploeg steeds een voorsprong. Samen met zijn collega Valdas Trainavicius was Suelmann met afstandschoten steeds een plaaggeest voor de verdediging van Volendam. Bij rust stond Hurry Up op een verdiende 20-16 voorsprong.

Hectische slotfase

In de beginfase van de tweede helft ging het helemaal fout bij Hurry Up. De ploeg maakte aanvallend teveel fouten en zag er ook verdedigend niet goed uit. Volendam kon zodoende weer helemaal terug komen en nam zelfs een 20-23 voorsprong. Pas na dertien minuten kon de ploeg uit Zwartemeer iets terug doen via Tommie Falke. In de slotfase werd het toch nog spannend. Op basis van vechtlust en vooral scherp verdedigen zag Hurry Up kans om de achterstand van drie doelpunten om te buigen naar een 28-27 voorsprong. Met nog dertig seconden op de klok werd Ronald Suelmann met rood weggestuurd. En toen vier seconden voor het einde ook nog Arnold Postema voor twee minuten naar de kant moest, sloeg het noodlot toch nog toe. Dankzij een benutte strafworp in de extra tijd pakten de Volendammers alsnog een punt (28-28).

Topscorers bij Hurry Up werden Valdas Trainavicius en Ronald Suelmann elk met 9 doelpunten.

Hurry Up blijft meedoen

Door het gelijke spel is Volendam de koploper in de kampioenspoule met 7 punten uit 4 duels. Lions en Bevo hebben 6 punten, maar ook een wedstrijd minder gespeeld. Hurry Up staat met 5 uit 4 op plaats vier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl