Ergernis over aanpak permanent wonen zomerhuizen

Een huisje in het bos
Een huisje in het bos
RODEN - De partij Lijst Groen Noordenveld zegt zich te ergeren aan de manier waarop de gemeente volgens nieuwe regels gaat optreden tegen permanente bewoning van recreatiewoningen.
Medewerkers van bureau MB-All gaan vanaf nu de controles doen. En als iemand wordt betrapt, wacht hem of haar zonder waarschuwing vooraf een boete van 15.000 euro, ineens te voldoen.

Raad niet betrokken
Lijst Groen Noordenveld stelt vast dat de raad niet betrokken is bij de beleidswijzing, terwijl dat wel had gemoeten. Bovendien zou de gemeente zich bezig moeten houden met onder meer het onterecht kappen van bomen, het verstoren van de natuur en het tegen de voorschriften bouwen en verbouwen van recreatiewoningen. Optreden tegen permanente bewoning zaait volgens de partij alleen onrust en zorgt er voor dat eigenaren en bewoners van recreatiewoningen niet meewerken aan het aantrekkelijk maken en houden van hun woonomgeving.

Bestemmingsplan
Lijst Groen Noordenveld bepleit daarom een bestemmingsplan voor de recreatiegebieden dat permanente bewoning mogelijk maakt, met respect voor natuur en recreatie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl