Tien jaar cel geëist voor doodschieten Henk Eker uit Oosterwolde

De woning waar de schietpartij plaatsvond
De woning waar de schietpartij plaatsvond
OOSTERWOLDE - In hoger beroep is tien jaar cel geëist tegen twee mannen, voor het doodschieten van Henk Eker uit Oosterwolde.
De 51-jarige man kwam op 9 januari 2013 bij een schietpartij in zijn woonplaats om het leven. Aanleiding voor de schietpartij was de verkoop van een partij van ruim honderd kilo hennep.Het slachtoffer werd door twee kogels in zijn been geraakt en overleed kort na de schietpartij aan bloedverlies.

Bovensmilde
Er werden drie verdachten aangehouden, onder wie een 29-jarige man uit Bovensmilde. Deze man werd later vrijgelaten. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) had hij een bemiddelende rol in de verkoop, maar had hij met de schietpartij niets te maken.

Vrijgesproken
Tegen de twee andere verdachten werd twaalf jaar cel geëist, maar de rechter sprak ze vrij vanwege gebrek aan bewijs. Het OM ging tegen die uitspraak in beroep. Het gerechtshof in Leeuwarden doet over twee uitspraak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl