'Niet te snel conclusie trekken over rol bajespersoneel Veenhuizen'

VEENHUIZEN - "We moeten niet te snel de gevangenis de schuld geven voor de dood van een gedetineerde." Dat zegt advocaat Niek Heidanus in reactie op de dood van een gedetineerde in Veenhuizen, afgelopen weekend.

De gevangene kreeg in Veenhuizen
onterecht methadon van het gevangenispersoneel en overleed kort daarna. Methadon wordt toegediend aan heroïneverslaafden. Maar de overleden man was daar niet aan verslaafd.


Te vroeg

"Je kunt niet zeggen dat de dood is veroorzaakt door verkeerde medicatie. Dat is echt te vroeg. Daarvoor moet je eerst het sectierapport afwachten," vertelt Heidanus.
Volgens de advocaat is het ook mogelijk dat de man door een verkeerde behandeling in het ziekenhuis dood ging, of door zijn zwakke gezondheid. Wel noemt Heidanus het onzorgvuldig dat de gedetineerde verkeerde medicijnen kreeg toegediend.

Reactie Veenhuizen

De gevangenis zelf wil alleen bevestigen dat er afgelopen weekend een gedetineerde is overleden en heeft een calamiteitenonderzoek ingesteld. Echte zekerheid komt er pas als het sectierapport over enkele weken bekend wordt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl