Moeizaam PBC-onderzoek tegen gangsterduo

ASSEN - Op de derde dag van de rechtszaak tegen het gangsterduo Antonio Marcos van der P. en Enise B. zijn de onderzoeksresultaten van het Pieter Baan Centrum (PBC) gepresenteerd.

Het duo verbleef zeven weken lang in het Pieter Baan Centrum.
Van Enise B. is vast komen te staan dat ze geen gedrags- of psychische problemen heeft. Antonio Marcos van der P. wilde niet meewerken aan het onderzoek. Deskundigen kunnen daarom niet vaststellen of hij een persoonlijkheidsstoornis heeft of verminderd toerekeningsvatbaar was tijdens de rooftocht met Enise B.

Sterke vrouw

Enise B. wordt omschreven als een sterke vrouw, die zich goed staande weet te houden. Wel was het een moeizaam onderzoek, zeggen de deskundigen: "De ene keer snauwt ze en het volgende moment is ze weer adorerend."
Deskundigen achten Enise B. volledig toerekeningsvatbaar. #gangsterduo #rtvdrenthe
— jeroen willems (@jeroenwillemss)
Psychiater ziet wel borderline-symptomen. ‘Ene keer snauwt ze en het volgende moment is ze weer adorerend.’ #gangsterduo #rtvdrenthe
— jeroen willems (@jeroenwillemss)
Enise B. wilde in de rechtszaal niet reageren op de uitkomsten van het onderzoek. Volgens haar advocaat Peter Plasman vindt ze dat haar privacy te veel is aangetast.
Tien minuten
Met Van der P. hebben deskundigen van het Pieter Baan Centrum maar weinig gepraat in de zeven weken tijd dat hij daar zat. "We hebben hooguit tien minuten met hem gesproken", zei een psychiater.
Wel werd duidelijk dat Van der P al jaren problemen heeft met alcohol en snel agressief kan zijn. Toen hij veertien jaar was, werd hij veroordeeld tot jeugd-tbs en bracht hij ruim zeven jaar door in meerdere instellingen.
Marcos wordt op jonge leeftijd ernstig mishandeld. Heeft een grote impact op hem. Zit al op jonge leeftijd (12) aan de alcohol.
— jeroen willems (@jeroenwillemss)

Vrijdag

De rechtszaak is aangehouden. Vrijdag volgende strafeis en het pleidooi van de advocaten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl