'Vandalen' terroriseren Asserbos

ASSEN - Het Asserbos wordt geterroriseerd door vandalen. Huisjes zijn gesloopt en omwonenden durven 's nachts niet meer het bos in.
Arie en Frank Huisman zijn erg duidelijk, ze komen 's nachts niet meer het bos in. Vader en zoon werken beiden bij het IVN, het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid.

Ze proberen op dit moment de schade die de vandalen hebben aangericht, te repareren. De vogelhuisjes van hun organisatie zijn door de bosterrorist enorm beschadigd.

RTV Drenthe-presentator betrapte de dader op heterdaad

Presentator Aaldert Oosterhuis was de eerste Drent die het voor elkaar kreeg om de dader op beeld vast te leggen. Met zijn smartphone filmde hij de bosterrorist.

"Ik moest wel snel handelen, want als hij met zijn scherpe wapen dichtbij kwam, ja dat was dan toch wel even gevaarlijk geworden", vertelt Oosterhuis.

Specht de boosdoener

De grote boosdoener van de schade is vermoedelijk de grote bonte specht. Hij is zelf te groot voor de huisjes van andere vogels, maar probeert er alsnog in te komen.

Met zijn snavel hakt hij de huisjes kapot, waardoor deze onbruikbaar zijn. De familie Huisman vervangt ze namens het IVN.

Vandaag hebben vader en zoon Huisman alle 81 vogelkastjes in het Asserbos gecontroleerd en vervangen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl