Rendo tekent hoger beroep aan in koolmonoxidezaak

Rendo-gebouw in Meppel
Rendo-gebouw in Meppel
MEPPEL - Netbeheerder Rendo in Meppel gaat in beroep tegen het vonnis van de rechter, dat het bedrijf een boete van 75.000 euro moet betalen. Dat zegt directeur Eddy Veenstra.

Veenstra heeft bezwaar tegen de uitspraak omdat Rendo door woningcorporatie Woonconcept aansprakelijk wordt gesteld voor de schade. Rendo is daarvoor verzekerd. Maar volgens Veenstra is het maar de vraag of de verzekering geld uitkeert, nu zijn bedrijf schuldig is verklaard door de rechter.

Uitspraak

Twee weken geleden oordeelde de rechter dat Rendo schuldig is aan het afleveren van zeer slordig werk met de dood tot gevolg. Op kerstavond 2010 overleed een jong stel in een flat in Meppel aan koolmonoxidevergiftiging.
De koolmonoxide kwam vrij door een foutief afgestelde ketel en losliggende afvoerpijp. Installatiebedrijf Loodsluis uit Genemuiden was verantwoordelijk voor de aanleg van het rookgasafvoerkanaal en Rendo zou dit controleren. Loodsluis kreeg net als Rendo ook een boete van 75.000 euro.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl