Jan Seton (44) nieuwe burgemeester Borger-Odoorn

EXLOO - Jan Seton (44) uit Groningen is de beoogde nieuwe burgemeester van Borger-Odoorn. Hij wordt daarmee de eerste CDA-burgemeester in Exloo.
Dat heeft de raad van Borger-Odoorn donderdagavond bekendgemaakt.

Wie Jan Seton?

Jan Seton werkt als adjunct-directeur van de Regionale Inkooporganisatie Groninger Gemeenten.

Tot mei 2014 was Seton in Groningen wethouder voor het CDA. Daarvoor was hij een groot aantal jaren actief als raadslid en fractievoorzitter in die gemeente. Zijn raadsactiviteiten combineerde Seton met functies bij de gemeente Zuidhorn en de Stichting Veiligheidszorg Noord.

Koning benoemt

De voordracht van de raad gaat samen met het advies van commissaris van de koning Jacques Tichelaar naar de minister van Binnenlandse Zaken. De koning benoemt uiteindelijk de nieuwe burgemeester.

49 sollicitanten

Seton werd gekozen uit 49 sollicitanten. Tichelaar heeft gesprekken gevoerd met de kandidaten en overleg gehad met de vertrouwenscommissie. Die commissie droeg twee kandidaten voor aan de gemeenteraad. De raad koos uiteindelijk dus voor Seton.

Hunebedden

"De meeste mensen kennen Borger-Odoorn van de hunebedden en zo was het bij mij ook", zegt Seton. "Ik ben me verder in de gemeente gaan verdiepen en tijdens de sollicitatiegesprekken ontstond er een klik tussen mij en de sollicitatiecommissie. Waar ik heel veel zin in heb is het verbinden van mensen en netwerken."

Adema waarnemend burgemeester

De vacature voor een nieuwe burgemeester ontstond na het vertrek van burgemeester Marco Out naar Assen. Piet Adema is tijdelijk waarnemend burgemeester van Borger-Odoorn.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl